Ajuntament de Terrassa

Ajuntament de Terrassa

NavegacióDABI'T - Base de dades Bibliogràfica de TerrassaDetall Fitxa bibliogràfica


BENAUL BERENGUER, Josep Maria

"La Industrialització de Sabadell : per què i com". Dins: Indústria i ciutat, Sabadell 1800-1980. Barcelona : Fundació Bosch i Cardellach : Publicacions de l'Abadia de Montserrat, 1994. p. 27-65 : gràf.. Bibliografia.

Tipus document:Part de monografia
Llengua: Català
Títol: La Industrialització de Sabadell: per què i com
Autor personal: Benaul Berenguer, Josep Maria
Dins: Indústria i ciutat, Sabadell 1800-1980. Barcelona : Fundació Bosch i Cardellach : Publicacions de l'Abadia de Montserrat, 1994. p. 27-65 : gràf..
Nota bibliografia: Bibliografia.
Geogràfic: Sabadell; Terrassa.
Matèries: Industrialització; Indústria llanera; Organització del treball; Fàbriques; Empreses industrials; Estructura econòmica.
Localització: Arxiu Històric de Sabadell.
UAB: Ciències Socials. Recerca.
UAB: Sabadell.
UAB: Institut d'Estudis Metropolitans.
Biblioteca de Catalunya.
UB : Biblioteca Central.
Universitat Politècnica de Catalunya.
Universitat Pompeu Fabra.
B. Fundació Bosch i Cardellach (Sabadell).
B. Pública Angel Guimerà de Matadepera.
Resum comentari: Anàlisi dels factors que van propiciar o condicionaren l'inici de la industrialització a la ciutat de Sabadell: localització, organització productiva, capital social, ... Creu l'autor que l'especialització i organització industrial permeteren a Sabadell un creixement més ràpid i més intens. Els efectes de la major flexibilitat de l'estructura productiva es traduïren en una major obertura del reclutament empresarial, en una major porositat en la formació de capital, en una formació més intensa del capital humà i en un mercat de treball més obert.Peu de pàgina i nota legal

Ajuntament de Terrassa
Raval de Montserrat 14, 08221 Terrassa (Barcelona) Veure situació al plànol Tel. 937 397 000 | Tel. informació: 010 / 900 922 010

Amagar Formulari de Login
Login
0