Ajuntament de Terrassa

Ajuntament de Terrassa

NavegacióDABI'T - Base de dades Bibliogràfica de TerrassaDABI'T - Base de dades Bibliogràfica de Terrassa

Logo DABI't: Base de dades bibliogràfica de Terrassa

Què és ?

Una base de dades on es troba reunida tota la informació bibliogràfica sobre la ciutat, dispersa en biblioteques, arxius i centres de documentació.

És un projecte dirigit en els seus inicis pel Servei de Documentació d'Història Local de Catalunya (SDHL) de la Universitat Autònoma de Barcelona i la Biblioteca Central de Terrassa i coofinançat per:

  • Universitat Autònoma de Catalunya
  • Ajuntament de Terrassa
  • Diputació de Barcelona
  • Universitat Politècnica de Catalunya
  • Caixa de Terrassa
  • Cambra Oficial de Comerç i Indústria de Terrassa
  • Centre d'Estudis Històrics de Terrassa
  • Confederació Empresarial Comarcal de Terrassa (CECOT)
  • Consorci del Centre Associat de la UNED de Terrassa

Quin és el seu objectiu ?

Agilitzar la recerca de la informació als ciutadans ia les institucions locals, aprofundir en el coneixement del patrimoni documental i de la ciutat, i integrar la bibliografia local en els suports tecnològics de la nova societat de la informació.

Què trobarem ?

Actualment conté més de 18.000 registres. Es poden trobar referències de la bibliografia existent sobre història local de Terrassa.

S'han recollit tots els temes sobre la ciutat (excepte les obres abstractes, genèriques o literàries de personatges locals), sense limitació cronològica tant en la seva temàtica com la seva data de publicació.

Quin abast geogràfic inclou ?

L'àmbit territorial es limita a la ciutat de Terrassa així com el seu entorn geogràfic més proper. S'han recollit també les monografies de caràcter general sobre la comarca (Vallès Occidental) o supracomarcal (Barcelona, ​​Catalunya) que afecten la ciutat o fan referència.

Quina tipologia de documents inclou?

Monografies, fullets, manuscrits, parts de monografies, actes de congressos, memòries d'entitats, tesis, tesines, revistes i articles de revistes, vídeos, dvds i tot tipus de documents en qualsevol suport que facin referència a la ciutat.

A qui va dirigida ?

Donat el seu caràcter enciclopèdic i l'abast temàtic, està oberta a un ampli ventall d'usuaris. Tant pot interessar als investigadors o erudits locals, com al professorat i alumnat de primària i secundària (material didàctic), les institucions i les entitats locals (memòries, estadístiques), les associacions o entitats culturals (tradicions populars, exposicions artístiques, esports. ..) com en general, qualsevol ciutadà que tingui curiositat pel coneixement de la seva ciutat.
i a més...


netejar títol

netejar autors

netejar matèries


La teva selecció

La teva selecció


Peu de pàgina i nota legal

Ajuntament de Terrassa
Raval de Montserrat 14, 08221 Terrassa (Barcelona) Tel. 937 397 000 | Tel. informació: 010 / 900 922 010

Amagar Formulari de Login
Login
0